23 Haziran 2010 Çarşamba

Selülit Çözümleri








Selülit nedir?

VÜCUTTAKİ yağ grupları görevlerini yerine getiremez ve İçlerindeki yağı ve suyu tutamazlarsa ortaya çıkar. Giderek vücutta yağ grupları arasındaki kanalları tıkamaya başlarlar. Bu arada kanalları saran bağ dokuları da esnekliklerini kaybettikleri için aradaki yağ sıkışıp yukarı itilir ve pütürlü bir görüntü ortaya çıkar. 



Perhizin ana hatları

ESMED Mezoterapi ve Laser Epilasyon Merkezi sahiplerinden Dr. Erbil Ziylan, beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle özetliyor: 


1. Öncelikle sodyumu (tuz) azaltın.


2. Yağ tüketiminden kaçının. Bitkisel yağı tercih edin.


3. Şekeri azaltın.


4. Alkolü azaltın. İçerseniz kırmızı şarabı tercih edin.

Selülitten korkmayın

Özellikle bahar aylarında tüm hanımları bir korku sarar. En kısa zamanda selülitlerden kurtulmak ya da bir iki beden incelerek yaz aylarında daha rahat olmayı isterler. Selülit, kadının en büyük düşmanlarıdandır. Toplanmış yağ hücreleri olarak tanımlayabileceğimiz selülit, yağ fazlalıklarının doku altında birikmesi ve kütleler haline dönüşmesi ile meydana gelir. Selüliti oluşturan dış etkenler ise sayılamayacak kadar çoktur. Alkol, sigara, kahve, çikolata, salam, sucuk, sosis gibi doymuş yağ oranı yüksek gıdalar, tuzlu ve asitli yiyecekler selüliti oluşturmak için birebirdir.

Selülitle Nasıl başedeceksiniz?

Yüzeysel emilimde yağ dokularını eritici bitkisel yağ karışımları ile masaj yapın,. Yarım kahve fincanı limon yağı, 1 çorba kaşığı biberiye yağı ile karıştıracağınız selülit yağını günde 2 kez selülitli bölgelere dairesel hareketler yaparak yedirin.
Günde 2 litre su için.
Günlük tuz alımını mutlaka minimuma indirin.
Selülitlerin tamamen yok olmaması için lenf direnaj masajı uygulayın. Böylelikle vücuttaki fazla atıkların atılımı üriner sistemle sağlanmış olur.
Banyo küvetinize biberiye, at kuyruğu, portakal yaprağı, lavanta, at kestanesi gibi bitkilerden hazırlanmış selülit bitki poşetini atarak burada yarım saat boyunca örme liflerle kan dolaşımınız hızlanabilir.
Dahili olarak 75 gr biberiye, 15 gr nane, 15 gr rezene, 15 gr ısırganı karıştırın ve günde 2 su bardağı demleme yaparak için. Demlemeye limon da katabilirsiniz. Tüm bu uygulamalar sırasında tatlı ve hamurlu yiyeceklerden kaçınmayı da ihmal etmeyin.

Selülit; nasıl oluşur ?

Ciltte, portakal kabuğuna benzeyen dokulardır.
Zayıf kadınlarda da görülebilir.
Vücuttaki yağ grupları görevlerini yerine getiremez ve içlerindeki yağı ve suyu tutamazlarsa ortaya çıkar.
Bacaklarınızın üst tarafını sıkın, eğer pütürlü bir görünümle karşılaşırsanız selülit var demektir. Bu bölgeler vücudunuzun diğer yerlerine göre daha beyaz görünebilir ve daha soğuk olabilir.
Kadınların yüzde 95’inde çeşitli seviyelerde selülit vardır.

Selülitin sonu geldi!

Günümüzde ‘güzellik’ kavramı o kadar sık telaffuz edilip, hanımlar öyle şartlandırılıyor ki, bu sektördeki büyümenin hızına yetişmek mümkün değil.. Havaların ısınmasıyla zayıflayıp, incelmek isteyen hanımlar da güzellik merkezlerinin, spor salonlarının yolunu tutuyor. Biz de sizin için bu yöntemlerden ‘LPG nedir’ onu araştırdık. İki hanım bir araya geldiğinde önce çoluk çocuk, sonra da alınan kilolar konuşuluyor. Bütün kış yenen börekler, pastalardan sonra şimdi büyük çoğunluk zayıflayıp, incelme telaşında. İyi de bu nasıl olacak? Her gün yeni bir metod ortaya çıkıyor. Kimi bıçak altına yatıyor, kimi ilaçlardan medet umuyor, kimi spor salonlarından çıkmıyor. Biz de ‘aman sağlığınızdan olmayın, bu durumu abartmayın’ diyerek, bu yöntemlerden birini, LPG konusunu ele aldık bu hafta. Güzellik uzmanı Ayla Avcı ile LPG’nin ne olduğunu, uygulamasını konuştuk. İlk sorumuz da akla gelen ‘Likit Petrol Gaz’ kısaltmasıydı...
- Bu cihazı keşfeden kişinin isminin baş harflerinden oluşuyor LPG. Cihazımızın en büyük özelliği dolaşımı hızlandırması. Dolaşım sistemini hızlandırarak hücre yenileyen, dokulara yönelik bir program. Daha önceki programlar sadece yağları parçalamaya yönelikti bölgesel olarak. Bu öyle değil. Her bölgede kullanabiliyoruz. Daha önce başka programlarla tamamlıyorduk selülitle mücadeleyi. Parafin, yosun, el masajıyla destekliyorduk. Ama bu makineyle 35 dakikada hakikaten çok iyi sonuçlar alıyoruz. Ben bile inanamıyorum!


Başarı oranı nedir, aldığınız sonuç açısından?

Selülit en zor tedavimizdir. Buna rağmen başarı oranımız yüzde 100!

Selüliti tamamen yok eden bir şey henüz bulunmadı deniyor ama?
Deniyor, ama LPG için bu söz konusu değil. Cihaz, lenf sistemini hızlandırarak dokulardaki sıvıyı vücuttan atmaya yardımcı oluyor. İlk zamanlar kusturuyor biraz, bayanlar biraz telaşlanıyor; “daha da fazlalaştı” diye. Ama vakum sistemiyle dokulardaki bütün sıvılar, cildin üzerinde toplandığı için ‘atmış’ gibi görünüyor, sonra diğer programlarla onu yavaş yavaş yüzeyden atıyor.

Çok ileri derecede selüliti olanlar için de aynı sonuç elde edilebiliyor mu?
Çok ileri derecede selüliti olanlarda, 15 kürden sonra 6 kür daha devam ediyoruz, ama öyle bir müşterim hiç olmadı.
Ortalama kaç kür uygulama yapmak gerekiyor?
15 seans.
Bu seanslar ne kadar sürüyor?
35 dakika sürüyor, ama biz ona ek olarak yine dolaşımı canlandıran bir cihazla başlıyoruz. Ondan sonra 35 dakika LPG ile tamamlıyoruz.

Ne kadar sıklıkla gelmek gerekiyor?
Eğer iyi bir netice alınmak isteniyorsa haftada üç gün gelmek lazım. Diğer türlü çok uzatmış oluyoruz. Bir de regl dönemlerinde ara veriyoruz. Yani 5 haftada bitiyor. Ondan sonra da koruma programları var.

Nedir koruma programı dediğiniz?
15 günde bir defa bu programa devam etmek zorunda aynı cihazla. Daha sonra süreçler uzayarak; ayda bir, iki ayda, üç ayda bir devam etmeli koruma programına.

Bütün bu sürenin sonunda tekrarlama durumu nedir?
Selülit için mümkün değil. Bu yediğinizle de orantılı. Biz lokal yağdan kurtarıyoruz, sarkmış bölgelerde sıkılaşmayı sağlıyoruz. Onların istediği sonucu veriyoruz, ama tabii ki o da bir yere kadar. Bu sebeple koruma programını mutlaka tavsiye ediyorum. Çünkü beş hafta metabolizmayı hızlandırıyorsunuz, bir kıvama getiriyorsunuz. Aktif olan bir vücut tekrar pasife dönünce pek iyi olmuyor. En azından ayda bir onu bir şaşırtmak, uyarmak lazım.

Bu makineye girip çıkmak yeterli mi? Destek olarak kişinin bir şey yapması gerekiyor mu?
Yeterli. Ama yediğinizi yarıya indirmekte ve bol bol su içmekte fayda var.

Bu bir zayıflatma programı değil, inceltme programı; değil mi?
Evet, kilo verdirmiyoruz biz. İnceliyor, sıkılaşıp, toparlıyor vücut kendini.

Herkese uygulanabilir mi bu program?
Kanser tedavisi gören birini alamıyoruz. Dokuları ve hücre yenilemeyi hızlandıran bir program bu. Onlarda normalde dokular kendi kendine bölünürken bu metodu uygulayamıyoruz. Onun dışında herkesi bu programa alabiliyoruz.

Bir yan etkisi var mı? Damarlarda çatlama, varis gibi?
Önemli olan makinenin ayarlanmasını ve uygulamayı çok iyi bilmek. Bilinçsiz yapanlarda, vücut hazır olmadığından damar çatlaması, genişlemesi olabiliyor. Aksi halde bir yan etkisi yok.

Vücuda dışarıdan enjekte edilen herhangi bir madde veya uygulama sırasında acı var mı?
Bu tamamen bir masaj sistemi, asla acı yok. Vakum sistemiyle yağı dağıtan bir program.

Ücreti nedir?

Biz her iki cihaza alarak 900 milyona yapıyoruz. Tek başına bu programı bu rakamın çok üstünde fiyatlarla veriyor çoğu salonlar ve çok iyi paralar kazanıyorlar. Bizim hiç reklamımız yok, müşteri memnuniyetiyle yapıyoruz tanıtımımızı. 2004 model cihazla çalışıyoruz.

Nutrition 21’ ile daha zayıf günlere

Uyguladığınız diyetlerden hiçbir sonuç alamadınız mı? Takmayın kafanıza!.. Sizin kilolarınızı sizden daha fazla dert edinen birileri var artık. Size “tabi gıdalarla” zayıflama kürü uygulayacak olan Nutrition 21’e başvurmanız halinde fazla kilolar artık sizin için dert olmayacaktır. Nutrition 21, diyet dünyasında çığır açan Fransız buluşu Xenadrine ile, size, spor yapmışcasına kalori kaybetme imkanı sunuyor.
Nutrition 21, selülitle başı belada olanlara da Lipo Red ve Lipo Drink’i tedavisini uyguluyor. 21 günlük bir kür sonucunda selüliti artık yenmeye başlıyorsunuz. Lipo Red ve Lipo Drink yağlarınızı da yakmanızı sağlıyor.


Selülide çözüm


Yağ kümeciklerini dağıtarak yağları serbest hale getirip, doğal yollardan vücuttan atılmasını sağlayan LPG kadınların en büyük sorunlarından biri olan selülit tedavisinde olumlu sonuçlar veriyor.

Selülitin düşmanı roller blade

Roller blade'in keyfine bir kez varan bir daha kurtulamıyor. Boş yere değil... Tekerleklerin üzerinde, saatte 40 kilometre hızla, rüzgar gibi süzülürken, mutluluk hormonları salgılanıyor. Bununla birlikte yağlar eriyor. Bir saat roller blade, tam 900 kalori yaktırıyor. Ayrıca dengeyi ve kan dolaşımını sağlıyor, kol, bacak ve kalça kaslarını çalıştırarak selüliti önlüyor.

Selülit adı nereden çıktı?

Vücutta biriken yağ yığınlarına selülit adı veriliyor. Aslında vücutta yağ birikmesinin özel bir ada gereksinimi yoktu. Fakat güzellik endüstrisi, binbir çeşit krem, losyon, jel ve masaj malzemelerini satabilmek içinböyle bir isim yaratmıştı. Selülit, kulağa garip gelen bir isimdi.Tıbbi bir deyim havası yaratıyordu. Doktorların selülit sözcüğünü pek kullanmadıklarını da belirtelim.

Bel ile dizler arasındaki bölgede beliren şişlikler nedir?

Bunlar tek kelimeyle yağdır. Kadınların çoğunda yağ birikintileri kalça bölgesinde toplanır. Yerçekimi ve o bölgede kan dolaşımını ağırlaştırır. Bazı kadınlarda bu sorunlara bir de vücudun su tutması eklenir ve kalçalarda şişlikler oluşur.

Erkeklerde neden selülit oluşmaz?

Erkeklerin vücutlarının iç kısımlarında yağ depolanır. İşte bu yüzden kalp hastalıkları erkekler arasında daha yaygındır. Ayrıca erkeklerde yağ toplanması, kalçalardan çok bel kısmında görülür. Erkeklerin büyük bir bölümü dış görünüşleri konusunda kadınlar kadar duyarlı olmuyorlar.

Neden bazı zayıf kadınlarda selülit sorunu ortaya çıkar?

Zayıf insanların da vücutlarında yağ birikebilir. Zayıf kişilerin vücutları su tutuyor olabilir ya da kasları zayıftır. Düzenli egzersiz ve selülitli bölgeye keseyle masaj yapmanın yararı olabilir.



Tedavi edilebiliyor

Selülitte erken teşhis ve ses dalgalarıyla tedavi yöntemini uygulayan Ota Zayıflama Merkezi’nde kontakt termografi (termocell) yöntemiyle selülitin fotoğrafı çekiliyor. Bu yöntemle selülitin bütün aşamalarını görmek mümkün olabiliyor. Merkezde günümüz kadınlarının korkulu rüyası olan selülit yıllardır tıp alanında kullanılan ve hiçbir yan etkisi olmayan ultrason ile yani ses dalgalarıyla tedavi edilebiliyor. Selülit tespit edilen bölgede dolaşım düzenlenip orada biriken sıvı dağıtılıyor. Tedavinin süresi, kişinin yapısal özelliklerine ve patolojinin hangi evrede olduğuna bağlı olarak değişiyor. U2 Sonic Cell ultrason cihazı ile tedaviye başlanıyor. Erken teşhis edilmiş selülitin tedavisi de kısa sürüyor.

Ah şu selülitler

Selülit, yaşı ne olursa olsun her kadının savaştığı önemli bir sorun. Portakal kabuğu görünümlü bu soruna ve kalınlaşmaya karşı ise şekere dikkat etmek şart. Farkına varmadan aldığımız fazla şeker (glikoz) metabolizmamız tarafından kullanılmaz ve cildin altında yağa dönüşerek stoklanır. Yağ hücrelerinin büyümesine yol açan bu stoklama, özellikle basenlerde, bacaklarda, popo ve karında yoğunlaşarak bu bölgelerde selülitlerin oluşmasına neden olur. İşte Vichy Laboratuvarları’nın yeni ürünü Glucoblock bu amaçla yaratıldı. Şekere karşı emici bir etkisi olan ve yağsız jel kıvamındaki bu ürün, aynı zamanda cildin günden güne güzelleşmesini de sağlıyor.



Nelerde şeker var?


Peynir, yumurta, et ve balıkta % 0


Doğal sütlü gıdalar, taze meyveler


ve yeşil sebzelerde % 5


Hafif şeker tadı olan sebzelerde % 10


(havuç, enginar, pancar)


Nişastalı meyve ve sebzeler % 20


(muz, patates)


Ekmek ve doğal nişastalar % 55-70


Bisküvi, makarna, pirinç, irmik ve un %70’ten fazla



Neden şeker yiyoruz?


Şeker yaşamsal enerji kaynağı olduğu için: Şekerden vazgeçemeyiz. Beynimiz gibi bazı organlarımız şeker bağımlısı olduğu için şekersiz işlev görmezler. Ayrıca organizmanın temel enerji kaynağıdır.


Doğarken algılanan ilk tatlı tat şeker olduğu için: Yeni doğanlar tarafından bile ilk hoşa giden tattır. Şekerin aynı zamanda psikolojik dengemiz üzerinde etkisi var.




Sorun fazla tüketimde


Şekere bağımlı organların ihtiyaçlarını karşılamak için günde en az


150 gr. şeker almamız gerekir. Ancak enerji harcamalarımızın toplamını karşılayabilmemiz için ortalama günlük nişasta ihtiyacımız 250 gr-300 arasındadır. Beslenme uzmanlarına göre dengeli beslenme için gerekli miktarın üzerine çıkıyoruz çünkü çoğu zaman şekeri farkına varmadan yiyoruz.

Selülit düşmanı çorap


A BD'nin ünlü iç çamaşırı mağaza zinciri ‘‘Victoria's Secret’’, selüliti azalttığını iddia ettiği özel çorabı pazarlamak için Avrupa Birliği'nden resmen izin istedi. Çorabın etkili olabilmesi için en az üç gün boyunca günde 8 saat giyilmesi gerektiği belirtiliyor. Firma, çorabı 30 gün boyunca giyen kadınların baldır ve kalçalarında 2 ila 5 cm. arasında incelme görüldüğünü iddia etti.

Selülite son

Kadınların korkulu rüyası selülitler için güzellik merkezlerinde son yıllarda çeşitli tedavi yöntemleri uygulanıyor. Yeşim Tan'ın sahibi olduğu Medusa Güzellik Salonu da uzun süredir hanımlara hizmet veriyor. Doktor kontrolünde yapılan tedavilerde ‘‘presedor’’ ve ‘‘LPG’’ yöntemleri uygulanıyor. Presor uygulandığında toplardamar ve lenfatik tamamlanmasını hızlandırarak hücreler arası sıvıların hareketliliğini arttırıyor. LPG yöntemi de derinin canlanarak yenilenmesini sağlıyor. Vücut yapısına göre 10-15 seans uygulanan tedavilerde 10 ile 15 kilo arasında veriliyor. Medusa Güzellik Merkezi'nde ayrıca cilt bakımı ve tedavisi de yapılıyor

Masajla selülite son

Selülite karşı bitkisel yağlarla yapılan masajın etkili olduğu bildirildi. Peri Sağlıklı Yaşam ve Danışma Merkezi yetkilisi Sema Övgün, lenf dolaşımı, hormon bozuklukları ve metebolizma dengesinin bozulmasına bağlı olarak derialtı hücrelerde su ve yağ birikintilerininin selüliti oluşturduğunu belirtti. Övgün, selülit önleyici masajın uzmanı tarafından yapılması gerektiğini, sert ve derin manipulasyonlardan kaçınılması gerektiğini açıkladı.

Zeytinyağından selülit ilacı

Kadınların estetik bakımından en büyük sorunu olarak kendini gösteren selüliti yok etmek için Akdeniz Bölgesi'nde yetişen özel bir zeytin çeşidinin meyve ve yaprağında bulunan hücre yenileyici ve koruyucu özelliğindeki polifoneller ve oleuropien maddesini kullandığını söyleyen Prof. Dr. Gezerel, ‘‘Kendi evimde tamamen doğal yollarla ürettiğim bu ilacın hiçbir yan etkisi yok’’ dedi. Prof. Dr. Gezerel, yaptığı selülit ilacının içinde hiç kimyasal madde bulunmadığını söyledi.

Tuğba Özay'dan selülit mesajı

Uğurkan Erez, Tuğba Altıntop, Zeynep Mansur ve Gönül Yazar gibi isimlerin de katıldığı tanıtımda Özay, selülitleriyle gündeme gelen ünlülere mesaj gönderdi: ‘‘Benim VCD'mle selülitlerinden kurtulabilirler. Adı geçenleri biliyorum ve bunun yaşla bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Bakalım biz onların yaşına gelince ne yapacağız... Ama yine de 'spor yapsalardı selülitleri olmazdı' diyorum...’’

Selülit problemine son

Geçmişte zenginlik belirtisi sayılarak kadınlar için avantaj gösterilen ancak günümüz kadınının en büyük korkularından ‘‘Selülit’’e karşı Philips selülit yoketme aleti olan ‘‘Celleste’’yi çıkardı. Conrad Otel'de yapılan tanıtımda, eski Türkiye güzellerinden Neşe Erberk, bir konuşma yaparken sahibi olduğu Erberk Ajans'a bağlı çalışan Emine Ün, Jessica Campell gibi mankenler yaptıkları şovlarla izleyenlerin beğenisini aldı.


Portakal kabuğu görünümünde olup, deri altında sıvı birikmesi nedeniyle ciltte çirkin bir görüntü oluşturan ‘‘selülit’’,‘‘Celleste’’yle yapılan devamlı bir masaj sonrası ortadan kayboluyor. 45 milyon değerinde olan selülit canavarı, Emine Ün, Jessica Campell, Larissa, Oksana, Müge Yaluri, Nurhayat Duman gibi mankenlerin ritmik danslarıyla tanıtıldı.

Selülit Tedavi yöntemleri 


Mezoterapi:


2 veya 4 mm'lik özel iğneler ve bir enjektör yardımıyla cildin mezoderm tabakasına tedaviye yönelik yağ eritici maddelerin karışımının enjekte edilmesi yöntemidir. Bu maddeler, lokal kılcal dolaşım aracılığıyla selülitli bölgeye doğrudan etki yapmaktadır. Böylece vücut tarafından kullanılmayan yağ hücreleri, bulundukları yerden parçalanarak serbestleşir ve organizma tarafından tekrar kullanılabilir yağ durumuna getirilir. Desteklenen rejimle de bu yağlar enerji olarak tüketilir.


Subdermal tedavi:


Bellaplast Estetik ve Plastik Cerrahi Merkezi'nden Op. Dr. Bilge Sezgin uyguladıkları yöntemi şöyle açıklıyor; ‘‘Selülit eğer aşırı yağlanma, bazı bölgelerde depo yağı birikmesi ve çıkıntılarla birlikte tercihen liposuction ve liposhaping uygulanır. Bu sayede hem birikmiş yağlar alınır hem de vücut şekillendirmesi yapılır.


Elektroselülipoz:


Çok özel iğnelerin cilt altına paralel olarak yerleştirilmesiyle uygulanıyor. Tedavi edilecek bölgeye hissedilmeyecek ölçüde elektrik akımı veriliyor. Bu akım yağ hücrelerini, yağ asitleri ve gliserolle parçalıyor ve idrarla atılmasını sağlıyor. Yağlar parçalanıyor ve kaslar kasılarak sıkılaşıyor.


Bio enerji metodu:


Enes Bio Estetik Center'da uygulanan Bio Enerji yöntemiyle selülit sorunu kısa sürede çözülüyor. Merkezin uzmanlarından Nesrin Sürer'in verdiği bilgilere göre önce selülitli bölgelere kuru fırçayla masaj yapılarak lenf sistemi harekete geçiriliyor. Ardından özel selülit - jel yediriliyor. Sonra hamur halindeki özel modelaj maskesi dökülüyor. İçeriğinde bitki özleri bulunan maskenin ısısı sıfır dereceden 41 dereceye kadar yükseliyor. Oluşan ısı bitki özleri derinin altına nüfuz ederek metabolizmayı çalıştırıyor. Metabolizma selülitleri atarken bağ dokuları sıkışıyor.


Medi-Cell sistemi:


Özellikle bu iş için geliştirilmiş ultrason makinesi gene bu amaç için özel olarak geliştirilmiş olan mukopolisakarid jeli ile birlikte kullanılıyor. Benzer enerjiler diş hekimliğinde ve böbrek taşlarını kırmakta da kullanılıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder