23 Haziran 2010 Çarşamba

Kadınlara saç ekimi



Özellikle evliliğe hazırlanan bayanların Anadolu’dan İstanbul’a saç ektirmeye geldiğini söyleyen Dr. Beyhan Ataç, çocukluk dönemlerinde yara, mantar ya da yanıkların tedavi edilmemesi sonrasında enfeksiyona bağlı saç dökülmesi yaşayan genç kızların evlenmeden önce eşlerine güzel görünmek için kendilerine müracaat ettiklerini söyledi.

On hastadan biri kadın
Her 10 hastadan birinin kadın olduğunu söyleyen Dr. Beyhan Ataç, saçlarını gizleyen bu kızların saç ektirerek ayrıca psikolojik bir rahatlama içine girdiklerini vurguladı. Saç dökülmelerini kadın ve erkek tipi şeklinde ikiye ayıran Dr. Beyhan Ataç, “Kadın tipi saç dökülmelerinde öncelikle hormonal bir sebep olup olmadığı araştırılıyor. Hormonal bir dengesizlik varsa bunun tedavisinin ardından saç ekimi gerçekleştiriliyor” dedi. Demir eksikliği ve troid sebebiyle bayanlarda saç dökülmesinin yaşandığını anlatan Dr. Ataç, “20 - 25 yaşları arasında saç dökülmesi problemiyle tanışanlar genellikle 30’lu yaşlarda bize geliyor. O döneme kadar bayanlar çeşitli yöntemlerle saçlarının dökülmesini önlemek ve normal seviyeye dönmesi için birçok girişimde bulunuyor” dedi.

4-5 saatlik bir uygulama
Menopoza bağlı saç dökülmesinin de gözlendiğini kaydeden Dr. Ataç, ense dibinden alınan saçların dökülen bölgelere lokal anestesi altında 4 - 5 saatlik bir uygulama ile yerleştirildiğini açıkladı. Erkek tipi saç dökülmelerinde ise erkeklik hormonunun fazla üretilmesine bağlı olarak bayanların bölgesel saç dökülmesiyle karşılaşabildiklerine dikkat çeken Dr. Ataç, “Bunun ilaçla tedavisi mümkün ancak ilaca tepki vermeyen vakalarda yine başarıyla saç ekimi yapılabiliyor. Bir sene sonra saçlar uzayıp istediğiniz sağlığa kavuşuyor” dedi.

“Benim saçlarımda açılma oluyor. Arkadaşlarım kel oluyorsun diye dalga geçiyor. Dökülenin yerine yenisi çıkmıyor. Ne yapabilirim?..”

Saçlarınızda her gün normal olarak dökülme olur. Tarama, yıkama, elle kaşıma sonucu 20-30 tel dökülebilir. Bunların yerine yenisi çıkar böylece kellik oluşmaz. Eğer dökülen fazla çıkan az ise saçlı deride açılma olur. Saç dökülmesi stresten, vitaminsizlikten, kansızlıktan, kullanılan bazı ilaçların yan etkisinden, bazı sistemik hastalıklardan olabilir. Kesin bir tedavisi yoktur. Sebebi bulunup ortadan kaldırılırsa dökülme önlenebilir. Dökülen yerlere saç ekimi yaptırmak mümkündür. Cildiye bölümünde veya saç ekim merkezlerinde bu işlemleri yaptırmanız mümkündür.
 
Saç hasreti bitiyor

Birçok kişi için çekilmez hale gelen uzun saçlar, kel vatandaşların ise en büyük hasreti. Erkeklerin olduğu kadar bayanların da ilgi gösterdiği saç ekim merkezleri bugünlerde yoğun günler yaşıyor. Saç özlemi çeken vatandaşlar en büyük hasretlerini dindirmek için bu merkezlerde yoğun seanslar geçiriyorlar. Saç ekimi konusunda çok fazla merkezin varlığı dikkat çekiyor. Ancak bu işi profesyonellikten uzak bir anlayışla yapanların sayısı da oldukça kabarık. Marmara Sağlık Merkezi Genel Koordinatörü Meral Biçer de, bu durumdan yakınıyor. Biçer, kendilerine müracaat eden kişilerle uzun süre görüştüklerini ve beklendiklerini anladıktan sonra kişiye uygun önerilerde bulunarak seçimlerine yardımcı olduklarını söylüyor. Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin mutlak surette ehil ellere kendilerini teslim etmelerini isteyen Biçer, aksi halde onarılamaz problemlerle karşı karşıya kalınabileceğine dikkat çekiyor. Biçer, saç nakli yaptırmak isteyen vatandaşların merak ettikleri konularla ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “Ekilen saçlar iki kulak arasındaki dökülmeyen saç genetiğine sahip saçlardan alındığı için yeni yerlerinde de aynı şekilde yani ömür boyu kalırlar. Ekilmiş saç da kendi saçınız olduğu için hiçbir özel bakım gerektirmez. Bugüne kadar saçlarınızın kesme, şekil verme, boya, perma, temizlik işlemlerini nasıl yapıyorsanız aynı şekilde devam edebilirsiniz. Ekim yapıldıktan 3 ay sonra sakal görüntüsünde çıkmaya başlar, normal saçlarınız gibi ayda ortalama 1 cm uzayarak yumuşak bir karakter kazanır. Diğer saçlarınızla aynı görüntü oluşturur. Ekilecek bölgenin açıklık derecesine göre de saç ekme işlemi 2-3 saat sürüyor.

Altın Öğütler


Sonbahara inat, en parlak renkler giyinmeye başlandı bile. Kırmızı, lila, çingene pembesi, bordo mavi renkler, yükselişte. Bu yaz tam anlamıyla sokaklarda renk cümbüşü esecek.


Saçlarınızın daha sağlıkla parlamasını istiyorsanız, bıldırıcın yumurtası, susam yağı ve limondan hazırlanan maskeyi haftada bir gün saçlarınıza uygulamanız yeterli olacak.


Cildinizdeki siyah noktaları yok etmek için işte size uygun bir tedavi sistemi. Mutfağınızda bulunan karbonatı bir fincan kaynamış suda bekleterek pamuk yardımıyla siyah noktaların bulunduğu bölüme sürmeniz yeterli olacaktır. Bir kaç defa nemli kalacak şekilde yapacağınız bu işlem sayesinde siyah noktalardan kurtulabilirsiniz.

Saçlar özen ister



İLK kez Fransa'yla birlikte aynı anda Antalya'da MD Kuaför'de başlayan saç masaj teknikleri büyük rağbet görüyor. Bugüne kadar sadece vücudumuza yaptırdığmız masaj teknikleri, artık saçlara uygulanıyor.


Beş farklı yeni masaj tekniği ile kafa arkasındaki ve ensedeki kasları açarak, gevşeme ve rahatlama sağlayan çalışmada, saçlarınız yeniden hayata kazandırılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder