23 Haziran 2010 Çarşamba

cilt lekelerine doğal çözümler

Cilt Lekelerine Kesin ve Doğal Çözümler denilince ev yapımı cilt lekeleri maskeleri aklımıza gelmektedir. cilt lekelerine kesin doğal çözümler aranırken cilt lekelerini bitkisel maskelerin nasıl tedavi ettiğini anlamamız gerekmektedir.
Cilt rengimiz normalde melanin adı verilen pigmentler tarafından belirlenmektedir. bununla birlikte bazı iklimsel, beslenmeyle alakalı ve vücudumuzun hormon dengelerinden kaynaklanan, melanin düzeyindeki bazı değişiklikler neticesinde cilt rengimiz tamamen veya kısmen değişebilmektedir. Bu udurm aşırı pigmentasyon biçiminde kendisini göstermekte ve halk diliyle cilt lekeleri rahatsızlığına neden olmaktadır.
Cilt lekelerinin sebepleri ve nedenleri nelerdir?
Ciltte bulunan lekelerin ve izlerin nedenleri çoğu zaman tam anlamıyla bilinememektedir. Ancak sebep her ne olursa olsun, neticede cilt lekesi bulunan kişide özgüven eksikliği gibi sorunlara yol açmaktadır. Cilt lekeleri aynı zamanda bazı iç hastalıkların da habercisi olabilmektedir.

Cilt lekelerini temizlemek için doğal çözümler nelerdir?

Her ne kadar size inanılmaz ve imkansız gibi görünse de cilt lekelerinin basit ev yapımı doğal çözümlerle yok edilmesi pekala mümkündür. Bunun için mutfağınızda bulunan basit bitkisel maddeler yeterli olabilmektedir. Bazı kişiler cilt lekelerini çıkartmak için kozmetik maddeleri kullanmayı da tercih edebilmektedir. Ancak bazı kozmetik maddeler cilt lekelerini temizlemek ve yok etmenin aksine, ciltte alerjik reaksiyonlar ve tahrişler geliştirebilmektedir. Kozmetik maddeler tarafından bozulan cilt dokusunun onarımı ise çok uzun ve zahmetli bir tedavi sürecini gerektirmektedir.

Ev yapımı doğal çözüm sunan cilt lekeleri tedavi ilaçlarının hem bedeninize hem de cildinize yararlı olduğunu unutmamalıyız. Misal olarak yüz cildimizde bulunan lekeler bir yandan bitkisel çözümlerle iyileşirken, diğer yandan da cildi besleyici maddelerle gençleşmektedir. Doğal çözümlerle cilt lekesi giderme ve yok etmek için kampor adı verilen bir tür bitkisel özlü esanstan 7 birim ile 3 birim badem yağını ve bir birim tropik sandal ağacı yaprağını karşıtırarak üzerine bir miktar gül suyu ilave edilmesi ve karıştırılması suretiyle oldukça etkili bir ev yapımı cilt lekesi ilacı oluşturulabilmektedir.

Ancak ülkemizde bu maddelerin bulunmasındaki zorluk nedeniyle ülkemizdeki bitkisel çözümlerden yola çıkarak cilt lekesi gidermek için bitkisel ilaçlar tavsiye edeceğim.

50 gram Deniz yosununu 250 ml suda 5 dakika süre ile kaynatınız ve üzerine yasemin çiçeğini ilave ediniz. içerisine az miktarda limon suyu damlatarak bunu karşıtırınız. Elde edeceğiniz karışım ile cilt lekeleriniz hem kolayca yok olacak hem de doğal yollarla cilt lekesi tedavisi uygulamış olacaksınız. Bu saydığım tarif ile, sivilce lekeleri, doğum lekeleri, güneş lekeleri, solaryum lekeleri ve yanıkları, gibi değişik nitelikteki cilt sorunlarına etkili çözüm bulmuş olacaksınız. Bilhassa gece yatmadan önce yüzünüze uygulayacağınız bu solisyonu 20 dakika kadar tutup yıkadıktan sonra gece boyunca cilt ve yüz gözenekleriniz açılacak ve cildinizin solunumu ve detoksifikasyonu had safhaya ulaşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder