23 Haziran 2010 Çarşamba

Kırışıklıklar için formüller


Nivea’dan kırışıklara çözüm

Nivea Visage, yeni ürünü Kao Biore Beauty Flash Bakım Bantlarıyla kırışıklara etkin bir çözüm sunuyor. Kao Biore Beauty Flash Bakım Bantları, düzenli kullanım sonucunda göz çevresindeki hassas cilde yoğun nem kazandırıyor. Düzenli kullanıldığında ise 4 hafta içinde kırışıklığı ortadan kaldırıyor.

Zehirle yapılan kırışıklık tedavisi

Amerikalı bilimadamlarının geliştirdiği Botox adlı ilaç zehirden yapılıyor fakat, güzelleştiriyor. Botox, clostridium botulinum adındaki bir bakterinin ürettiği bir zehir türü. Genellikle gıda zehirlenmelerinden bilinen bu zehir, tıpta çeşitli alanlarda kullanılıyor. Sinir ve adaleleri bloke edebildiği için, vücudun belli yerlerine zerk ediliyor ve bu sayede aşırı salgı salan tükürük ve ter bezlerinin faaliyetini yavaşlatabiliyor. Uykularında dişlerini gıcırdatanlar için de Botox çok yararlı bir madde.Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Botox’un alın kırışıklıklarına, ağız ve göz kenarlarında oluşan kırışıklıklara karşı etkili olduğunun yapılan araştırmalarla ispatlandığı kaydedildi. Botox’un etkisinin 3-6 ay kadar sürdüğü ve fiyatının ise 400 dolar olduğu açıklandı.

Dil siniriyle, yüz kırışıklığına son!

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda uygulanan bir yöntemle, yüzdeki hareket kaybı ve şekil bozuklukları giderilerek işlevini kaybeden yüz kasları normale yakın hale getiriliyor. EÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Özek, tümör, travma, doğuştan anomali ya da felç nedeniyle yüz siniri çalışmayan hastalarda, dil sinirinin bir kısmını kullanarak dil hareketleriyle yüzdeki mimik hareketlerinin yerine getirilmesini sağladıklarını belirtti. Uygulanan teknik ile dil sinirinin, yüzdeki kesilmenin olduğu bölgenin ilerisindeki sağlam kısma dikildiğini kaydeden Özek, “Yüzdeki hareket kaybı ve şekil bozuklukları bu şekilde giderilmekte, normale yakın bir görüntü elde edilmektedir” dedi.

Cilt kırışıklıklarına karşı sebze ve zeytinyağı

Bilim adamları, aşırı güneş ışınları yüzünden meydana gelen cilt kırışıklıklarının yiyeceklerle de ilgisi olduğunu tesbit etmiş.
Avustralya Monash Üniversitesi’nde, Avustralya, Yunanistan ve İsviçre’de yaşayan 453 kişi üzerinde yapılan araştırmalarda; sebze, baklagiller ve zeytinyağı ile beslenen insanlarda, yaşlandıkları zaman daha az cilt kırışıklıkları meydana geldiği belirlenmiş. Araştırmacılar; sebze, baklagiller, zeytinyağı ve bazı meyvelerin, güneş ışınlarının olumsuz etkisine karşı cildi koruduğunu da tesbit etmişler.
Cildi güneş ışınlarının etkisinden koruyan diğer anti-kanserojen besinler ise balık, erik, elma ve çay olarak sıralanıyor. Ciltteki kırışıklıkların; et, sütlü besinler, şeker, tereyağı ve margarin tüketenlerde daha fazla meydana geldiği de belirlenmiş.
. Kırışıklıklar için formüller hakkinda aciklamalar Kırışıklıklar için formüller konusunda bilgiler



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder